آموزش کیک پزی برای مبتدی

آموزش کیک پزی برای مبتدی

از کانال کیک سرا در سایت مابانو

اگه مبتدی هستید و میخواهید کیک درست کنید تو این مطلب سعی میکنم نکات و ریزه کاری هایی که به ذهنم میرسه براتون بگم.
۱- همیشه اول از همه دستور رو چند بار بخونید تا کاملا متوجه بشید.
۲- قبل از اینکه شروع به پختن کیک کنید همه مواد رو اندازه گیری کنید و جلوتون بزارید. این خیلی مهمه. اگه کیک شما کیک کره ای هست همه مواد باید به دمای محیط رسیده باشن.
۳- قالب رو آماده کنید. برای نچسبیدن کیک به قالب دو راه هست. یا کف قالب رو با چند قطره روغن چرب کنید و بعد خوب آرد پاشی کنید و و آرد اضافه رو خالی کنید. یا با چند قطره روغن کف قالب رو چرب کنید و بعد کف قالب کاغذ روغنی بزارید.
۴- نکته بسیار مهم دیگه در مورد کیک پزی فر هست. همیشه قبل از شروع به پخت باید فر رو روشن کنید. دمای توصیه شده بیشتر دستور کیک های معمولی  ۱۸۰ درجه سانتی گراد هست ولی نکته بسیار بسیار مهم اینه که دمای فرهای مختلف با هم فرق داره. پس باید خودتون تجربه کنید دمای مناسب فر شما چه دمایی هست . مثلا خود من همیشه روی ۱۷۰ درجه میزارم. اگه بعد از مدت طولانی هنوزم کیکتون نپخته بود و خیس بود دفعه بعدی دما رو کمی بیشتر کنید و اگه زیر کیکتون سوخت اما وسطش خام بود دمای فرتون زیاد بود. اگه کیکتون حسابی پف کرد اما بعد از پخت وسطش گود شد دمای فر زیاد بوده. پس دمای فر رو با تجربه یاد بگیرید.
۵- همیشه آرد و پودر کاکائو رو ۳ بار الک کنید حتی اگه توی دستور نگفته باشه. آرد کیک آرد مخصوص قنادی یا آرد سه صفر هست.
۶ – مواد رو بیش از اندازه هم نزنید. معمولا در حد مخلوط شدن کفایت میکنه.
۷- تا ۲۰ دقیقه اول پخت به هیچ وجه در فر رو باز نکنید.
۸- قالب را بیشتر از ۲/۳ حجمش پر نکنید.
۹- زمان پخت بستگی به نوع کیک ، جنس و اندازه قالب و دمای فر داره. همیشه بعد از ۳۰ دقیقه دائم کیک رو چک کنید. یعنی یه خلال دندون وسط کیک فرو کنید اگه مواد کیک بهش چسبید هنوز نپخته .
۱۰- بعد از پخت حتما ۱۰ دقیقه صبر کنید بعد کیک رو از قالب خارج کنید تا کیکتون خورد نشه.
نکات مربوط به درست کردن کیک تولد رو تو پست بعدی براتون مینویسم.

آموزش کیک پزی برای مبتدی

آموزش کیک پزی برای مبتدی

برای دوستانی که دلایل پف نکردن کیک رو پرسیده بودن:
بعضی کیک ها مثل کیک اسفنجی یا شیفون توی دستورشون بیکینگ پودر یا جوش شیرین نداره  . عاملی که باعث پف این کیک ها میشه حباب های هوای ایجاد شده موقع زدن تخم مرغه. پس باید تخم مرغ به خوبی زده شده باشه و نکته مهم تر اینکه موقع مخلوط کردن مواد این جور کیک ها فقط باید به صورت دورانی با لیسک مخلوط بشن به هیچ وجه نباید مواد این کیک ها رو زیاد هم بزنید. نکته دیگه در مورد کیک های اسفنجی اینه که قالب را نباید بیشتر از ۲/۳ حجم قالب پر کرد. کیک برای پف کردن به دیواره های قالب میچسبه و خودش رو بالا میکشه پس دیواره های قالب رو هیچ وقت چرب نکنید. فر باید حتما از قبل گرم شده باشه. تا ۲۰ دقیقه اول پخت کیک به هیچ وجه در فر رو باز نکنید . اگه با رعایت همه این نکات باز هم کیکتون پف خوبی نداشت چک کنید ببنید در فرتون خوب بسته میشه یا نه. کیک هایی که توی دستورشون جوش شیرین و بیکینگ پودر داره بهتر پف میکنند و حتی میشه این کیک ها رو با همزن برقی هم زد. برای این کیک ها هم رعایت نکات بالا ضروریه اما اگه باز هم کیکتون خوب پف نکرد ممکنه مواد خوب مخلوط نشده باشن یا قبل از پخت خوب به دمای محیط نرسید باشن یا حتی ممکنه بیکینگ پودر یا جوش شیرین شما قدیمی باشه و خاصیتش رو از دست داده باشه.
نکته مهم دیگه برای پف کیک اینه که همیشه برای هرکیکی آرد رو سه بار الک کنید.

6 comments

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *