دیگچه خوشمزه مشهدی

دیگچه خوشمزه مشهدی

توسط بانو نسرین دوست هنرمند از بخش زیتون سایت مابانو

مواد لازم :

شیر ………………. دو کیلو هرچه پرچربتر بهتر!!!

برنج ………………….. دو لیوان

شکر ………………….. سه لیوان

خامه ………………….. یک بسته ( ۲۰۰ گرم)

هل ساییده …………… یک قاشق مربا خوری

گلاب ۲۵ ………………. نصف لیوان

* سعی نکنید رژیمی درست کنید از مزه می افته!!!!

** بخدا من فقط دو سه قاشق خوردم. بردم خونه مامانم و وقتی برگشتم ظرف تو خونه رو همسری بلعیده بود ! گریه

طرز تهیه :

برنج رو بشویید و یکی دوساعت با دولیوان آب تو قابلمه اصلی خیس کنید. بعد از این مدت که خیلی هم مهم نیست و میتونه حذف بشه دوسه لیوان از شیر رو روی برنج بریزید و روی حرارت ملایم بذارید تا به آرامی بپزه.

تذکر مهم اول: کل آبی که توش میریزین همین دو لیوانه! دیگه آب اضافه نکنید.

خوب هی به دیگتون سر بزنید و کنترل کنید و هرجا احساس خطر کردید ( برای سوختن ) دوباره یکی دولیوان شیر اضافه کنید تا فقط دو لیوان دیگه از شیر بمونه. حالا هل , خامه و شکر رو اضافه کنید و بقیه شیر رو هم بریزید و بذارید آرام بجوشه تا این شیر آخر هم خشک بشه.

تذکر مهم دوم : یک کم ته گرفتنش طبیعیه اما سعی نکنید ته دیگ رو بکنید که تکه هاش توی دیگچه اصلا جالب نیست. با کفگیر یا قاشقتون روی ته دیگ رو بکشید تا ضخیم نشه و با بقیه مواد قاطی بشه اما سعی نکنید تکه هایی رو که به ته قابلمه چسبیده جدا کنید.

در آخر غلظت مواد توی قابلمه باید به غلظت شیربرنجی باشه که توی یخچال رفته. یعنی خمیری سفت. حالا گلاب رو اضافه کنید. اون ۲۵ غلظت گلابه. به مغازه دار بگید خودش می فهمه. هم بزنید و دم کنید. درست مثل وقتی پلو دم می کنید. یک دمکنی و حرارت خیــــــــــــــــلی ملایم برای یکساعت.

بعد از یکساعت درب قابلمه رو باز کنید , بازهم از روی ته دیگ هم بزنید و در ظرف مسطح با دیواره حداقل دوسه سانت بریزید تا سرد بشه. سرو دیگچه در مهمانی به شکل لوزهای تقریبا با ابعاد ۱۰ سانتی متر و قطر ۳-۴ سانتی متر بود.

* دیده ام برخی دیگچه هایشان را زعفرانی می کنند. از دید منٍ مشهدی این دیگچه اصیل نیست. روی دیگچه با پسته ساییده تزیین می شود.

دیگچه خوشمزه مشهدی

پ.ن
من بعد از سفت شدن مواد نیمی ش رو توی تابه ۲۰*۳۰تفلون ریختم روشو فویل کشیدم چند تا سوراخ زدم و گذاشتم کف فر برای ۴۵ دقیقه و یکربع آخر فویل رو برداشتم
نیمی دیگه ش رو هم داخل قابلمه تفلون ریختم به قطر کم و دمکنی گذاشتم روی شعله پخش کن با حرارت کم به مدت یکساعت
و ده دقیقه آخر دمکنی رو برداشتم و بدون در روی حرارت گذاشتم تا سطحش اگر آبی هست خشک بشه
بعد برای چند ثانیه ته قابلمه و تابه رو داخل آب سرد گذاشتم و زود برداشتم تا ته دیگش قالبی در بیاد و گذاشتم داخل قابلمه سرد بشه
بعد خیلی راحت برگردوندم و برش زدم
التماس دعا

 

2 comments

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *