کیک پایه مدرن پز

کیک پایه مدرن پز

دوستان خدمتتون عارض بشم که بهترین نوع کیک برای تولد و مراسمات جهت خامه کشی و فوندانت نوع اسفنجی هست به خاطر نداشتن و یا کم بودن میزان روغن مایع در تهیه این کیک بافت سبکتری به کیک میده و در تلفیق با خامه و فوندانت دلو نمیزنه و عالی هست
سوای این تمایز به خاطر پوف عالی و پوک بودنش هس که مناسبتر هس

دوستان گفتم و باز هم‌یادآور میشم که سعی کنید همیشه چند بار رسپی رو خونده تمامی مواد رو جلوی دستتون بزارین که از یادتون‌نره

مواد لازم:

چهار عدد تخم مرغ خنک
۱۷۰ گرم آرد سفید ۳ صفر
۱۵۰ گرم شکر دانه ریز
شیر یا آب ۴ ق غ
روغن‌مایع ۴ ق غ
وانیل مایع چند قطره
ب.پ یک و نیم ق چ

کیک اسفنجی خیلی راحت هست فقط نکته های ریز داره که بایستی رعایت بشه

اول کار قالب رو که بهترین سایز ۲۰ یا ۲۲ هس به ارتفاع ۸ سانت اگه مواد رو ۶ تخم مرغی بگیرین باید ارتفاع تا ۱۲ سانت هم باشه

هر ۲ تخم‌مرغ ارتفاع ۴ سانتی به کیک‌میده
وقتی میخوایین ۶ تخم مرغی یا همون ۱۰ الی ۱۲ سانتی کیک داشته باشین باید مواد بالا نصف بشه به اضافه مواد بالا ؛ بشه ۶ تخم‌مرغی

آرد و ب.پ رو ۳ بار الک‌کنین و کنار بزارین

قالب رو کفش کاغذ روغنی گذاشته و اصلا چرب نمیکنیم (چون کیک اسفنجی خودشو به دیواره ها میچسبونه و خودشو بالا میکشه و اگه چرب بشه این اتفاق رخ نخواهد داد و و کیک کمتر پف خواهد کرد)

فر رو روشن میکنیم و بسم الله شروع میکنیم

نکته : توجه کنید که تخم مرغها باید خنک باشن تا خوب فرم بگیرن
پ.ن من حتی ظرف همزن رو که جنسش استیل هس قبل از شروع کار داخل فریزر قرار میدم‌خنک میشه و مدت زمان زدن پایین میاد
اینجوری هم‌ اسراف برق نمیشه هم استهلاک‌ ماشین پایین میاد 😁مهمتر از همشون کارمون سریع پیش میره

سفیده و زرده ها رو جدا میکنیم
و سفیده ها رو داخل ظرف تمیز ریخته و شروع به زدن‌ میکنیم و نصف شکر رو اضافه کرده و به زدن ادامه میدهیم تا شکر پفکی و به اصطلاح مرنگی شود

سفیده رو داخل ظرفی ریخته و یا با همان ظرف کنار یا داخل یخچال قرار میدیم

زرده ها رو کمی زده تا باز شوند و بقیه شکر و وانیل رو افزوده و به زدن ادامه میدهیم تا کرم رنگ شود آب جوش رو یکباره افزوده و میزنیم تا کشدار بشه

نکته : آب جوش بافت رو عالی میکنه
نکته : همزمان به اضافه کردن آب جوش باید دست از زدن برنداشت که تخم مرغ ها پخته نشن

روغن رو افزوده و هم میزنیم‌ تا یکدست شود

سفیده تخم‌مرغ و آرد رو به تناوب به زرده ها افزوده و به شکل لیسکی هم‌میزنیم

یعنی مواد رو از پایین به بالا میاریم و روی هم تا میکنیم
♦️این تناوب رو طوری میزنم که آخر سر سفیده بمونه تا بافتش رو عالیتر هم‌ بکنه

داخل قالب ریخته و داخل فر داغ طبقه وسط به مدت ۴۵ تا ۶۰ دقیقه قرار میدیم تا وقتی که سطحش طلایی بشه

پ.ن بنده کیکهامو داخل فر برقی درست میکنم که ۶۰ دیقه زمان ‌میبره

پ.ن اگه میخوایین کیک کاکائویی داشته باشید ۲۰ گرم(۲ ق غ) از آرد کم‌کرده به جاش کاکائو رو با روغن مایع گفته شده در رسپی قاطی کرده به مواد اضافه کنید
اینجوری رنگ و عطر بهتری میده

موفق باشید🌷سعادتی

کیک پایه مدرن پز

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *