مربا کنجد

مربا کنجد ارسال از بانو سودا بخش آشپزهای باسلیقه سایت مابانو

شکر یک کیلو
کنجد ۶۵۰گرم
پودر نارگیل ۲\۱پیمانه
آب نیم کیلو
زعفران دمکرده مقداری یا دارچین یک قاشق سوپخوری
خلال پسته۴\۱پیمانه
خلال بادام ۴\۱ پیمانه
طرز تهیه
آب و شکر را روی حرارت گذاشته تا بجوشد همه مواد با هم مخلوط کرده و ب آب و شکر اضافه میکنیم میگذاریم بجوشد تا قوام آید
اما نکات مربا
اگر بخایم شربت براق باشه مثل بیرون موقع قوام آمدن شربت ۲قاشق سوپخوری عسل اضافه میکنیم
اگر آب مربا زیاد باشه و خوب نجوشونیم باعث میشه مربامون کپک بزنه و ترش بشه
زمانی ک ب این مشکل برخوردیم میوه ها را جدا میکنیم
و شربت را دوباره میجوشونیم تا قوام بیاد
اگر شکر مربا زیاد باشه یا زیاد بجوشونیم باعث میشه مربا شکرک بزنه بهتر اگر یک کیلو میوه داریم یک کیلو آب بریزیم
روی حرارت بگذاریم تا بجوشد بعد از یکی دو جوش تست میکنیم و از رو حرارت برمیداریم
اگر بخایم مربا شکرک نزنه از ۲\۱قاشق چایخوری جوهر لیمو. و یا یک قاشق سوپخوری آبلیمو برای هر یک کیلو میوه استفاده میکنیم
اما مهمترین نکته تو مربا تشخیص قوام آمدن شربت
وقتی روی مربا شرو ب حباب زدن کرد
کمی شربت را رو انگشت اشاره بریزید
و انگشت شصت را روش بذارید
و بعد آروم از هم جدا کنید
اگر شربت مثل ی تار مو ب هر دو انگشت وصل بود شربت قوام آمده
مربا را داغ تو شیشه تمیز خشک وردار ریخته
ک در فلزی دارد
ودرش را محکم میبندیم و میگذاریم سرد بشه
این دستور برای همه مرباهاس
فرقش تو ترش یا شرین بودن میوه و میزان شکر هر دسته س
برای تهیه قند در شکل و رنگ متفاوت اعم از شکل قلب، لوزی، گل یا قهوه‌ای، سبز و… چنین کنید:
یک پیمانه شکر (که اگر پیمانه اندازه‌گیری باشد یک دسی‌لیتر میشود) را در کاسه‌ای بریزید. یک تا دو قاشق چایخوری آب را با شکر مخلوط کنید (برای اینکه قند با رنگهای متفاوت به دست آید نیز میتوانید یک قطره رنگ غذا به آب بیفزایید). شکر مخلوط شده با آب را داخل قالبهای کوچک شیرینی‌پزی بریزید. با قاشق، مخلوط را داخل قالب فشار دهید تا به هم بچسبد و فشرده شود. با بُرس، شکر اضافه را پاک کنید و بعد قالب را روی کاغذ روغنی (که از قبل داخل یک سینی قرار داده‌اید) برگردانید و صبر کنید تا مخلوط به مدت ۴ تا ۵ ساعت در قالب بماند و رطوبت آن گرفته شود.

مربا کنجد
مربا کنجد

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالای صفحه بردن